yukarı
Işığın Kaynağı Düşün ve Sanat Dergisi
Ana Sayfa > Ayın Dosyası
Ayın Dosyası
İlmi Siyaset
Ateş Düştüğü Yeri Yakar
Beyin Fırtınası
Düşünce Notları
Düşünceye Yön Verenler
Geçmişten Geleceğe Köprü
Herkesin Bir Hikayesi Var
Aktivisler
Oku
Eylülde Soldu Bu Çiçekler...
Ahmet ŞAHİNER

 
Çiçek kendi toprağından gıdasını,kendi özünden rengini ve kokusunu alır. Kuşlar özgürlüğü gökyüzüne doğru kanat çırptığında hisseder. İnsan ürettikçe, sevgi emekle yoğruldukça, hayat kurduğunuz dostluklarla önem kazanır.

Yazar, çizer ve sanatçı kişi paylaşımı en üst derecede gerçekleştiren kişidir. Eylemleri toplumsal çıkara katkı koyar, bu katkı onun değerni toplumunun gözünde yüceltir. Düşün ve sanat alanında bencillik hastalık demektir. Sorun demektir. Bu sayımızda Düşün Sanat alanında öykü, şiir ve roman tarzına emek koymuş, ürünler vermiş bir yazarı, Mahir ADIBEŞ’ i tanıtacağız.

Mahir ADIBEŞ 1964 yılında Bayburt’ta doğar. İlk ve orta okulu doğduğu ilde tamamlayan Adıbeş, 1984 yılında Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesinden mezun olur. 1996 yılında Viroloji dalında mastır yapar. Aynı yıl içerisinde ‘şap hastalığı ile mücadele’ konulu araştırmasını kaleme alır(1997). Araştırmalara merak salmıştır. Ekonomik bir araştırma olan ‘Türkiye’de şap hastalığı tiplerinin dağılımı’ çalışması bu yıllara rastlar. (1998)

Köy işleri Bakanlığı şap enstitüsü müdür yardımcılığı, Tahaffuzhane ve Gümrük Veteriner Müdürlüğü İzmir müdür yardımcılığı,İzmir Veteriner Sınır Kontrol Noktası Müdürlüğünde Müdür yardımcılığı gibi görevler üstlenen Mahir Adıbeş çalışma hayatın yoğunluğunu sanki yazın dünyasında sürdürmüş gibidir.

Hayattan edindiği çeşitli deneyimleri ve yaşanmışlıkları Karadeniz insanının sıcak ve samimi dünyası içinde yoğurarak halkına sunar. İlk kez ‘Gecede Sır Oldu’ öykü kitabıyla okuyucusunun karşısına çıkar. Yıl 1995 tir. Kitap üç baskı yapar. Öykücülüğü onu umutlandırır. 1997’ de ‘Merhamet Gölgeleri’ni yazar. Onu ‘Yarenim Var Yıldızlardan’ öykü kitabı takip eder. Kendi dil ve anlatım tarzını yakalamaya çalışmaktadır. 2009’ da ‘Taş Ustaları’ öykü kitabı gündeme gelir.
Ötekiler Biziz
Portreler
Roman İşliği
Şiir'dem
Yerel Yönetimler